Prachtprestaties Wout Van Aert schijnen af op Mathieu Van der Poel: “Vooral dat is lastig voor hem” Sport
Sport

Prachtprestaties Wout Van Aert schijnen af op Mathieu Van der Poel: “Vooral dat is lastig voor hem”

Prachtprestaties Wout Van Aert schijnen af op Mathieu Van der Poel: “Vooral dat is lastig voor hem”

Wanneer er over Wout Van Aert gepraat wordt, doemt onvermijdelijk de naam van zijn eeuwige rivaal, Mathieu Van der Poel, op. Zo ook bij Michael Boogerd in de Tourpodcast van Wieler Revue.

"Ik denk dat Mathieu van der Poel zeker op zo’n aankomst ook de te kloppen man was geweest”, zegt Boogerd over de eerste Tourzege van Van Aert afgelopen woensdag. “Hij is ook iemand die dat kan, maar hij heeft z’n eigen keuzes gemaakt en zit ook in een ploeg die niet zo snel wordt uitgenodigd voor een grote ronde. Dat zal voor hem wat lastiger zijn. Eén ding weet ik wel en dat is dat Mathieu wel in staat is om te doen wat Wout van Aert daar doet."

De voormalige Nederlandse topwielrenner vindt niet dat Van der Poel zich moet spiegelen aan Van Aert. “Waarom moet hij dat doen? Hij zit in een andere ploeg met andere ambities. De ploeg van Mathieu is helemaal opgehangen aan hem. Jumbo-Visma is opgehangen aan klassementsrenners en een sprinter."

“In de tussentijd kan een renner als Van Aert zijn gang gaan, maar Mathieu moet op dit moment heel de ploeg in z’n eentje dragen”, weet Boogerd. “In de massasprints heb je misschien nog een beetje Merlier, maar verder is het allemaal aan Mathieu opgehangen."

Populair

Laatste nieuws