Coronacijfers in Zweden (dat nooit in lockdown ging) zijn momenteel beter dan andere landen Buitenland
Buitenland

Coronacijfers in Zweden (dat nooit in lockdown ging) zijn momenteel beter dan andere landen

Coronacijfers in Zweden (dat nooit in lockdown ging) zijn momenteel beter dan andere landen

Het aantal gevallen van het coronavirus in Zweden was deze week voor het eerst sinds maart lager dan dat van buurlanden Denemarken en Noorwegen. Dat is opmerkelijk omdat Zweden ervoor gekozen heeft om niet in lockdown te gaan.

Zweden heeft de afgelopen zeven dagen een infectiepercentage van 13 nieuwe gevallen per miljoen mensen gezien. De cijfers in Denemarken en Noorwegen - die wel een lockdown invoerden - waren respectievelijk 21 en 15 nieuwe gevallen per miljoen inwoners.

Bij de beslissing van Zweden om voor de piste van groepsimmuniteit te volgen en het virus gedeeltelijk onder de bevolking te laten verspreiden, steeg het besmettingspercentage tot ver boven dat van landen waar lockdowns werden ingevoerd.

Op het hoogtepunt van de uitbraak van het land waren er 108 nieuwe infecties per miljoen mensen. In Denemarken en Noorwegen zijn die cijers nooit boven de 60 gestegen en zijn in grote mate onder de 20 gebleven. De Zweedse autoriteiten stellen echter dat hun strategie op de lange termijn gemakkelijker te handhaven zal zijn.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws