-->

Einde van vaste sociale bubbel, Geert Molenberghs: "Je kan vrienden zien en die kunnen wisselen"

Einde van vaste sociale bubbel, Geert Molenberghs:
Zondag 6 September 2020 - 18:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Biostatisticus Geert Molenberghs wil ook af van de bubbel van vijf. Hij wil mensen meer verantwoordelijkheid geven in de strijd tegen het coronavirus.

"Wij worden met de virologen geassocieerd als de ridders van de bubbel van vijf, maar ik ben zelf nooit fan geweest van dat concept. We moeten vooral benadrukken dat ons budget aan sociaal contact beperkt is door het virus, we moeten het dus met mate uitgeven. Je moet mensen daar niet te veel in een keurslijf duwen, we moeten vooral uitleggen waarom het belangrijk is en daar ook voorbeelden bij geven", legt Molenberghs uit aan VRT NWS. 

"Geef mensen een menu om uit te kiezen, zolang we maar doordrongen zijn van de essentie: grote massa's zijn geen goed idee en je kan wel wat vrienden zien en die vrienden kunnen wisselen, maar elke dag is geen goed idee. Nu leeft het idee heel erg dat virologen zeggen dat je met vijf mensen samenhangt voor de rest van je leven. Maar dat is niet zo. We moeten ervoor zorgen dat de mensen de geest van de maatregelen volgen, eerder dan de letter. We moeten daar naar een volwassenheid gaan", besluit Molenberghs.

TAGS  I  Geert Molenberghs  I  coronavirus