De Block dient Francken van antwoord: "Wil je stoer zijn?" Politiek
Politiek

De Block dient Francken van antwoord: "Wil je stoer zijn?"

De Block dient Francken van antwoord: "Wil je stoer zijn?"

Theo Francken had meteen ook kritiek op het asielbeleid van Maggie De Block. De voormalige Staatssecretaris van Asiel en Migratie dreigde daarom de begroting niet goed te keuren. “Minister De Block heeft mijn quotum van 50 asielaanvragen per dag opgeheven en laat nu weten dat ze honderden tot duizenden extra opvangplaatsen zoekt. Dat kost miljoenen euro’s belastinggeld. En dat zit niet in de begroting”, zei Francken.

Volgens De Block is dat een non-argument van Francken. “Bij elke begrotingscontrole kunnen er middelen uit de provisie worden gevraagd om de schommelingen in de asielstroom op te vangen. Francken deed dat zelf altijd, ik ga dat ook vragen”, zei ze in Villa Politica.

“Als Francken de begroting niet goedkeurt, dan neem ik daar akte van”, zei De Block. “Misschien wel omdat hij het niet meer eens is met het sociaal-economisch beleid, of om stoer te zijn of in campagnemodus te gaan. Maar hij moet dat dan ook zeggen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws