Maggie De Block zwaar onder vuur na vernietigend rapport: “Daar is ze compleet de mist ingegaan” Politiek
Politiek

Maggie De Block zwaar onder vuur na vernietigend rapport: “Daar is ze compleet de mist ingegaan”

Maggie De Block zwaar onder vuur na vernietigend rapport: “Daar is ze compleet de mist ingegaan”

In een interview met weekblad Humo is PVDA-voorzitter Peter Mertens niet mals voor het coronabeleid van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) en staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD). Volgens Mertens hadden de twee ministers ontslag moeten nemen.

"Die waren echt ondermaats”, zegt Mertens. “Bij De Block ontbrak op een bepaald moment zelfs de goesting om er nog het beste van te maken. Toen viroloog Marc Wathelet waarschuwde voor wat er op ons afkwam, noemde De Block hem een dramaqueen. Nadien gingen zij en De Backer de mist in bij het voorzien van tests en beschermingsmateriaal."

”En toen er eindelijk voldoende materiaal was om breed te testen in de rusthuizen, leverde de taskforce van De Backer de tests af zonder handleiding. Daardoor werden te dikke wissers in de neus van de bewoners geschoven en kregen ze neusbloedingen: het bleken geen neus- maar keelwissers te zijn."

Nalatigheid

“Achteraf schreef Artsen zonder Grenzen een vernietigend rapport over hun tussenkomst in de rusthuizen. Hun besluit was dat de nalatigheid van de overheid had geleid tot vermijdbare sterfgevallen. Laat dat gerust even bezinken. En bedenk dan dat die twee ministers daar nog altijd zitten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws