-->

Vier jongens (tussen 10 en 13 jaar) gearresteerd na groepsverkrachtig 4-jarig meisje

Vier jongens (tussen 10 en 13 jaar) gearresteerd na groepsverkrachtig 4-jarig meisje
Woensdag 9 September 2020 - 08:30   I   Foto: Pixabay   I  

In Zuid-Afrika zijn vier tienerjongens gearresteerd op verdenking van verkrachting van een 4-jarig meisje. De jongens – allen tussen de tien en de dertien jaar – worden momenteel vastgehouden in de jeugdgevangenis.

De groepsverkrachting zou hebben plaatsgevonden in een sloppenwijkachtige woonnederzetting in Muldersdrift, een landelijk gebied 27 km ten noordwesten van Johannesburg. Volgens Eyewitness News hoorde de moeder van het meisje van de vermeende aanval van haar neef tijdens het vlechten van het haar van een klant. Zij en haar dochter gingen daarop naar het politiebureau, waar agenten een onderzoek openden.

Politiewoordvoerder Mavela Masondo zei dat de jongens naar verwachting binnenkort voor de rechtbank zouden verschijnen op beschuldiging van verkrachting. "De jongens werden samen met hun voogden, de moeder en het slachtoffer naar het politiebureau gebracht en er werd een verkrachtingszaak geopend voor verder onderzoek", aldus Masondo.

Hervormingen

Ondertussen werd in de naburige provincie Khutsong een 24-jarige man gearresteerd omdat hij naar verluidt een vijfjarig meisje had verkracht. De man wordt ervan beschuldigd in te breken in het huis van het kind en haar te hebben ontvoerd nadat zij en haar oudere broer even alleen waren gelaten.

Geweld tegen vrouwen en meisjes is overal in Zuid-Afrika aanwezig, ondanks pogingen tot wettelijke hervormingen. Het aantal incidenten met geweld tegen vrouwen is sterk gestegen na het einde van een lockdown-gerelateerd verbod op de verkoop van alcohol eerder dit jaar.

TAGS  I  Zuid-Afrika  I  verkrachting