Wout Van Aert heeft er zijn buik van vol: “Het is gewoon gevaarlijk”

Wout Van Aert heeft er zijn buik van vol: “Het is gewoon gevaarlijk”
Woensdag 9 September 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews   I  

Geen Wout Van Aert te zien in de massasprint van de Ronde van Frankrijk gisteren. Aanvankelijk ging iedereen uit van een waaieretappe, maar de wind stond niet perfect om brokken te maken.

Onderweg waren wel weer wat valpartijen te zien. Een heikel punt voor Van Aert. “Vandaag was weer een voorbeeld dat het in toekomst toch beter zou moeten”, vertelde hij achteraf in de mixed zone. Het parcours was echt onveilig op veel plaatsen."

"Maar we moeten als renners ook de hand in eigen boezem steken. Want uiteindelijk, we weten allemaal al maanden hoe het parcours er vandaag zou uitzien en in de toekomst moeten we dan gewoon vroeger in actie schieten om onze veiligheid te garanderen."

Straatmeubilair

“Je weet dat er wind gaat staan, je weet dat iedereen vooraan wil zitten in deze etappe, het nerveus zal zijn en dan rijden we door enorm veel dorpen met ‘straatmeubilair’. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties en het was gewoon niet veilig”, klinkt het ontstemd. “Deze streek heeft veel moois te bieden, maar er zijn hier ook genoeg nationale wegen waar ze ons wel veilig kunnen laten koersen."

TAGS  I  Wout Van Aert  I  sport  I  Ronde van Frankrijk