Woensdag 9 September 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Filip Dewinter is het kotsbeu en haalt zwaar uit: “Is het gewone volk te min, misschien?”

Filip Dewinter is het kotsbeu en haalt zwaar uit: “Is het gewone volk te min, misschien?”

Filip Dewinter vraagt zich af waarom het wel mogelijk is om legervoertuigen en militairen in te zetten in de Europese wijk in Brussel, maar niet in Antwerpse volkswijken, waar een drugsoorlog aan de gang is. “Zijn de Antwerpenaren te min?”, vraagt hij zich af op Twitter.

"Militairen inzetten in Brussel: het kan zonder problemen”, merkt het Vlaams Belang-kopstuk op. “Waar het niet kan, is in volkswijken zoals Deurne-Noord en Borgerhout en andere Antwerpse wijken. Daar kan het leger niét ingezet worden."

“Het leger is voorbehouden voor de hoge heren in Brussel, niet voor het gewone volk”, is Dewinter streng. “Afgelopen zaterdag was er opnieuw een aanslag in Deurne, hoewel de fameuze operatie ‘Nachtwacht’ al gestart was. De drugsmaffia provoceert de politie en laat zien wie baas is op straat. Dat is niét het Antwerpse stadsbestuur. Dat is niét Bart De Wever. Dat is niét de politie."

Waarom niet?

“En daarom moet het leger ingezet worden: zodat de agenten kunnen doen wat ze moeten doen”, aldus Dewinter. “Namelijk de drugsmaffia aanpakken en opsporen. Het leger moet, zoals in Brussel, patrouilleren en desnoods optreden”, vindt hij. “Als het kan in de Europese wijk in Brussel, waarom zou dat dan niet kunnen in een volkse wijk in Antwerpen."

TAGS  I  Filip Dewinter  I  Vlaams Belang  I  Antwerpen  I  Brussel  I  Deurne  I  Borgerhout