Woensdag 9 September 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Yves Stevens heeft absoluut geen goed nieuws te melden: “We zullen dit als maatschappij moeten aanvaarden”

Yves Stevens heeft absoluut geen goed nieuws te melden: “We zullen dit als maatschappij moeten aanvaarden”

Het Crisiscentrum wist op de persconferentie van woensdagvoormiddag te vertellen dat de coronabesmettingen stijgen in zowat heel het land en bij alle leeftijdsgroepen jonger dan 60 jaar. Ook de ziekenhuisopnames stijgen. De sterftecijfers dalen gelukkig.

"De afgelopen dagen zijn de besmettingen licht gestegen. Dat is absoluut geen goed nieuws”, zegt Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum. “Maar het is ook absoluut nog niet dramatisch. De bezetting door Covid-19-patiënten in de ziekenhuizen is nog ver onder het niveau van tijdens de periode maart-april. Het aantal nieuwe opnames is nog beperkt in de ziekenhuizen."

“De stijging van het aantal besmettingen is ook niet geheel onverwacht. Het virus is nog steeds aanwezig in onze maatschappij en is ook nog actief", benadrukt Stevens. "Het kan zich onzichtbaar verder verspreiden tijdens onze dagelijkse activiteiten."

“Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn, bestaat een nulrisico niet. Dit zullen we als maatschappij moeten aanvaarden en ons gedrag zullen we hieraan moeten aanpassen. Dit wil absoluut niet zeggen dat we laks mogen worden. Waakzaamheid blijft geboden”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Yves Stevens  I  Nationaal Crisiscentrum  I  corona  I  virus