-->

Carrefour trekt aan alarmbel en waarschuwt klanten: “Consumeer het niet, besmetting mogelijk”

Carrefour trekt aan alarmbel en waarschuwt klanten: “Consumeer het niet, besmetting mogelijk”
Woensdag 9 September 2020 - 14:00   I   Foto: Photonews   I  

Na een controle neemt bedrijf LDC - SABLE SAS uit voorzorg de kippenfilet (witte hoevekip) van het merk Loué, verkocht in de beenhouwerijafdeling van verscheidene Carrefour winkels in België, uit de handel. Het product wordt teruggeroepen van bij de consumenten omwille van de mogelijke aanwezigheid van salmonella.

Deze producten zijn uit de handel gehaald. Er werden echter een aantal producten op de Belgische markt verkocht voor de terugroeping. Consumenten die bovenstaande producten in hun bezit hebben worden gevraagd om deze niet te consumeren en ze terug te brengen naar hun verkooppunt, waar ze terugbetaald zullen worden.

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn buikkrampen en diarree, vaak vergezeld van koorts. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 tot 72 uur na de besmetting. Deze symptomen kunnen ernstiger zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, oudere personen of personen met een verminderde immuniteit.

Personen die de bovengemelde producten hebben geconsumeerd en die deze symptomen vertonen, worden verzocht hun behandelend geneesheer te raadplegen en hem op de hoogte te brengen van deze consumptie.

Beschrijving van het product:

  • Naam: kippenfilet (witte hoevekip) van het merk Loué
  • EAN: 2951079500000
  • Vervaldata (TGT): 08 -10/09/20
  • LOT 2020037371
TAGS  I  Carrefour  I  salmonella  I  kip