-->

Schrijnend: moeder gaat dagenlang op café, uitgehongerd zoontje (3) eet noodgedwongen plastic zakken

Schrijnend: moeder gaat dagenlang op café, uitgehongerd zoontje (3) eet noodgedwongen plastic zakken
Donderdag 10 September 2020 - 11:30   I   Foto: Pixabay   I  

In Odessa, Oekraïne, is een schrijnend voorval van verwaarlozing bekend geraakt. Een uitgehongerde jongen (3) werd gevonden terwijl hij een plastic zak opat. Zijn moeder had hem alleen in hun appartement opgesloten om te kunnen gaan drinken.

De 3-jarige Volodya werd afgelopen donderdag gevonden, nadat hij wanhopig had geprobeerd water voor zichzelf te halen - waardoor het appartement van de benedenburen onder water kwam te staan. Volgens een buurman vonden reddingswerkers hem naakt en alleen, kauwend op een plastic zak en bedekt met suiker. Voor de rest vond de politie geen eten.

De vrouw wier appartement waterschade opliep, zag het water langs haar muren lopen en rende naar boven om de moeder te zoeken. “Toen ik besefte dat Volodya alleen thuis was, belde ik de hulpdiensten”, vertelde zij aan lokale media. Een team van reddingswerkers sneed een gat in de metalen voordeur zodat ze het appartement konden binnengaan.

Erbarmelijk

De uitgeputte en ondervoede jongen werd naar het ziekenhuis gebracht. Sociale diensten zeiden dat de omstandigheden in het huis zo slecht waren dat het mogelijk levensbedreigend zou kunnen zijn. Yulia Nikandrova, het hoofd van de kinderbeschermingsdienst, zei: “Het kind leefde in erbarmelijke onhygiënische omstandigheden. Het appartement zat vol kakkerlakken en er was geen eten in het appartement. De jongen zat onder de blauwe plekken."

De moeder kwam de volgende dag thuis en werd aangehouden. De kinderopvang denkt erover na om de moeder haar ouderlijke rechten te ontzeggen. Het was immers niet de eerste keer dat ze haar zoon alleen achterliet om te gaan drinken met haar vrienden.

TAGS  I  Oekraïne  I  kind  I  verwaarlozing