Zeer belangrijk nieuws over vrijlating van kindermoordenaar Marc Dutroux Royalty
Royalty

Zeer belangrijk nieuws over vrijlating van kindermoordenaar Marc Dutroux

Zeer belangrijk nieuws over vrijlating van kindermoordenaar Marc Dutroux

Uit het rapport dat drie aangestelde psychiaters hebben opgemaakt over Marc Dutroux, blijkt dat er een hoog risico bestaat op recidive. Dat meldt Sudpresse.

Dutrouxs advocaten wilden op basis van dat verslag nadien eventueel een verzoek tot voorwaardelijke vrijlating indienen, maar advocaat Bruno Dayez zei donderdag dat het rapport “slecht, zelfs heel slecht nieuws” betekent voor zijn cliënt.

De psychiaters en psychologen hebben Marc Dutroux de afgelopen maanden meerdere malen in de gevangenis van Nijvel bezocht, aldus Sudpresse. Uit hun rapport zou blijken dat Dutroux nog steeds een psychopaat is en dus nog altijd een gevaar vormt. Psychopathie is een geestesziekte die wordt gekenmerkt door een gebrek aan wroeging of empathie.

Penitentiair verlof

Raadsman Dayez verklaarde dat hij nog niet weet of hij zal pleiten voor de strafuitvoeringsrechtbank om Dutroux voorwaardelijk vrij te laten en wil dat eerst nog bespreken met zijn cliënt en Dutrouxs andere advocaat, Nicholas Cohen. Mogelijk dienen de advocaten andere verzoeken in, bijvoorbeeld voor penitentiair verlof.

In oktober 2019 had de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank (SURB) op vraag van Dutrouxs advocaat drie expert-psychiaters aangesteld om zijn geestestoestand te beoordelen in de aanloop naar een eventuele vraag tot voorwaardelijke vrijlating. Ook het parket was voorstander van een psychiatrische expertise.

Marc Dutroux werd in 2004 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de ontvoering, opsluiting en het seksueel misbruiken van zes meisjes in 1995 en 1996 en het vermoorden van vier van zijn slachtoffers. Hij zit nu 23 jaar in de cel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws