Grote verandering op komst in verband met mondmaskerplicht? “Best overwegen om dit toch te doen” Royalty
Royalty

Grote verandering op komst in verband met mondmaskerplicht? “Best overwegen om dit toch te doen”

Grote verandering op komst in verband met mondmaskerplicht? “Best overwegen om dit toch te doen”

De coronacijfers zitten nog steeds in stijgende lijn. Zolang er van een daling geen sprake is, moeten we ook niet praten van een versoepeling, zegt biostatisticus Geert Molenberghs.

"Het mondmasker, waar nogal tegen geageerd wordt in bepaalde kringen, is echt wel het middel om die scholen zo lang en zo goed mogelijk open te houden”, zegt Molenberghs aan TVL. “Als het dat is, of bijvoorbeeld zwaardere maatregelen, dan denk ik dat het mondmasker eigenlijk iets is wat we er wel een tijdje kunnen bijnemen."

“Het is niet omdat één kind of één leraar besmet is, dat er meteen uitbraken zijn”, benadrukt Molenberghs. “De gevallen bij de kinderen zijn al bij al nog redelijk geïsoleerd. We mogen nu vooral niet beginnen morrelen aan de maatregelen die ons toelaten van zeer algemeen te openen."

Uitbreiden

Volgens Molenberghs is het zelfs een goed idee om de mondmaskerplicht nog uit te breiden tot op de speelplaats. “We gaan aandachtig moeten zijn en hier en daar misschien een beetje moeten bijsturen. We moeten daar waar het mondmasker nu niet verplicht is, zoals op de speelplaats, waar er toch veel mensen dicht bij elkaar komen, toch overwegen om het wel te doen."

Populair

Laatste nieuws