Donderdag 10 September 2020 - 21:00   I   Foto: Facebook   I   door Redactie

Amaury uit Lokeren laat zich als proefpersoon inenten voor coronavaccin: “Hier heb ik steeds last van”

Amaury uit Lokeren laat zich als proefpersoon inenten voor coronavaccin: “Hier heb ik steeds last van”

Amaury Van Kenhove uit Lokeren is een van de proefpersonen die zich heeft laten inenten met een potentieel vaccin tegen corona. In 'De Madammen' op Radio 2 getuigt Amaury over hoe ze het hele testtraject ervaart.

"Het was via een nieuwsbrief van een onderzoekscentrum van het UZ Gent dat ik betrokken ben geraakt bij de testen voor het vaccin. Intussen heb ik twee dosissen toegediend gekregen van een vaccin ontwikkeld door CureVac, een Duits bedrijf. De dag na de vaccinatie heb ik telkens een beetje hoofdpijn gehad. In juli heb ik de vaccins gekregen en tot augustus volgend jaar moet ik regelmatig bloedafnames laten doen, en dan is de studie afgerond."

Het kandidaat-coronavaccin van het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca en de Universiteit van Oxford staat intussen tijdelijk on hold, nadat een van de proefpersonen mogelijk ongewenste bijwerkingen heeft. Maar dat schrikt Amaury niet af.

"Ik ben blij om te horen dat de onderzoekers de veiligheid voorop stellen en de studie voorlopig stop hebben gezet. Er moeten nu eenmaal een aantal moedige mensen zijn die zich ten dienste stellen. Het vaccin gaat er moeten komen als we opnieuw een normaal leven willen. Maar ik ben zeker niet bang."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Amaury Van Kenhove  I  Lokeren  I  vaccin  I  corona