Pierre Van Damme waarschuwt al voor volgende pandemie: “Veel gevaarlijker dan corona” Royalty
Royalty

Pierre Van Damme waarschuwt al voor volgende pandemie: “Veel gevaarlijker dan corona”

Pierre Van Damme waarschuwt al voor volgende pandemie: “Veel gevaarlijker dan corona”

Begin dit jaar maakte heel de wereld plots kennis met het gevaarlijke coronavirus. Pierre Van Damme waarschuwt dat er nog grote pandemieën zullen aankomen.

"We leven in ‘the global village’, de wereld als een dorp”, zegt de epidemioloog in Gazet van Antwerpen. “De afstand tot een infectiehaard is veel minder van belang dan vroeger. We moeten meer rekening houden met de verrassingen die elk virus in petto kan hebben."

Volgens Van Damme kunnen we er zeker van zijn dat de grote pandemieën zullen komen. “We moeten ons daar beter op voorbereiden”, waarschuwt hij. “We missen die preparedness, die paraatheid, we zijn geneigd om pas iets te doen als er al klachten zijn, maar niet uit vooruitziendheid."

“We moeten kijken waar we steken hebben laten vallen en zien dat we die fouten niet meer maken tegen de volgende pandemie. Dat kan bijvoorbeeld een griepvirus zijn dat veel gevaarlijker is. We hebben enorm veel te leren uit deze ervaringen”, besluit de expert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws