Viroloog Steven Van Gucht betrapt op fout: “Ik ben ook maar een mens” Royalty
Royalty

Viroloog Steven Van Gucht betrapt op fout: “Ik ben ook maar een mens”

Viroloog Steven Van Gucht betrapt op fout: “Ik ben ook maar een mens”

Mensen doen al maanden hun best om het coronavirus te weren uit hun huishouden. Hoe goed men ook probeert, de kleinste kans is genoeg voor het virus om met beide handen te grijpen en dat doet het dan ook.

"We zien dat mensen die het krijgen soms echt veel moeite hebben gedaan om het virus buiten te houden. Maar dat is net eigen aan corona: iedereen kan het krijgen, ook ik”, zegt Steven Van Gucht in Het Nieuwsblad. “Ik heb een zoon die naar school gaat bijvoorbeeld, en heel soms betrap ik mezelf er ook al eens op dat ik een foutje maak. Ik ben ook maar een mens."

Van Gucht ziet ook dat er heel anders gekeken wordt naar corona dan naar de griep. “Eigenlijk zien we bij corona het tegenovergestelde van de griep”, vervolgt de viroloog. “Wie de griep had, was vroeger bijna trots: ik heb griep en blijf toch werken. Nu is er toch een zekere schaamte als je het krijgt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws