Chinese viroloog komt naar buiten met verbluffend nieuws over coronavirus Buitenland
Buitenland

Chinese viroloog komt naar buiten met verbluffend nieuws over coronavirus

Chinese viroloog komt naar buiten met verbluffend nieuws over coronavirus

Een Chinese viroloog beweert dat het coronavirus is gemaakt in een laboratorium in Wuhan. Het bewijs daarvan zou ze binnenkort willen publiceren om te tonen dat haar aantijgingen wel degelijk kloppen.

Dokter Li Meng-Yan, een onderzoekster aan de Hong Kong School of Public Health, had Peking er eerder van beschuldigd de uitbraak in Wuhan te verzwijgen. Ze vluchtte na deze beschuldigingen naar de Verenigde Staten.

Li Meng-Yan zei eerder deze week op de Britse talkshow ‘Loose Women’ dat ze bewijs heeft dat het dodelijke virus door de mens is gemaakt. “De dierenmarkt is slechts een rookgordijn, dit virus is niet van natuurlijke origine”, beweert Li.

Rapport

Volgens de viroloog is het virus ontstaan in een lab in Wuhan, waar de ziekte uitbrak. Meer nog, het lab zou gecontroleerd worden door de Chinese overheid. Ze werkt nu aan een wetenschappelijk rapport dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. "Iedereen, zelfs als je geen biologiekennis hebt, zal het kunnen lezen, het zelf kunnen controleren en identificeren en verifiëren”, aldus Li.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws