Roger De Vlaeminck doet opvallende uitspraak over Tom Boonen: “Ik begrijp dat niet van hem”

Roger De Vlaeminck doet opvallende uitspraak over Tom Boonen: “Ik begrijp dat niet van hem”
Zaterdag 12 September 2020 - 17:00   I   Foto: Photonews   I  

Onlangs liet Tom Boonen in ‘Vive Le Vélo’ weten dat een comeback op een gegeven moment een serieuze optie was voor hem. De wielerwereld stond in rep en roer en Roger De Vlaeminck zou Roger De Vlaeminck niet zijn moest hij daar zijn zegje niet over hebben.

"Als Tom genoeg traint, gaat hij zeker nog meekunnen”, zegt Roger De Vlaeminck (73) in Dag Allemaal. “Tom is een klasbak. Die klasse zal hij nog hebben, maar of zijn lichaam nog mee wil? Veertig jaar is vrij oud. Ik begrijp niet dat hij hier niet een jaar of twee vroeger mee begonnen is. Hij zal er zeker ook meer voor moeten doen. Zich nóg beter verzorgen."

“Of hij kans maakt tegen de jonge garde? Hij zal nog wel rap zijn, maar niet meer zo rap als vroeger. Tegen zo’n Van Aert en Van der Poel maakt hij geen kans”, is De Vlaeminck zeker. “Pas op, ik denk dat hij nog wel een paar koersen kan winnen."

"Zoveel goeie klassieke coureurs rijden er vandaag niet rond. Misschien wint hij Parijs-Roubaix wel een vijfde keer en breekt hij mijn record. Ik zou liever hebben van niet, maar als hij het doet, zal ik de eerste zijn om hem te feliciteren", besluit de wielerlegende.

TAGS  I  Roger De Vlaeminck  I  Tom Boonen  I  Parijs-Roubaix  I  sport  I  Van Aert  I  Van der Poel