Anderlecht wint verdiend van Cercle Brugge, commotie rond Yari Verschaeren Sport

Anderlecht wint verdiend van Cercle Brugge, commotie rond Yari Verschaeren

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. Paars-wit haalde het in het eigen Lotto Park met 2-0 van Cercle Brugge. Lukas Nmecha en Michael Murillo zorgden voor de goals.

Anderlecht nam de wedstrijd snel in handen, maar toch was het een tijdje wachten op een doelpunt. Toen Bates in de eigen zestien domweg aan het shirt van Tau trok, kreeg RSCA een strafschop. Bakkali en Nmecha discussieerden, maar uiteindelijk was het die laatste die de elfmeter overtuigend tegen de netten joeg.

Na de 1-0 liet Anderlecht het allemaal wat hangen, maar na de rust herpakte paars-wit zich. Twintig minuten voor tijd maakte Murillo er 2-0 van en lag de match in een definitieve plooi. Dankzij deze zege stijgt paars-wit voorlopig naar de vijfde plaats in de rangschikking.

Verschaeren

Eén minpuntje voor Vincent Kompany: de commotie rond Yari Verschaeren. De Rode Duivel begon andermaal op de bank, tot grote onvrede van het Anderlecht-publiek. In de tweede helft schreeuwden de fans van paars-wit de naam van Verschaeren. Kompany liet hem uiteindelijk een kwartier invallen.