KV Kortrijk wint ruim van 9 Moeskroen-spelers en springt naar derde plaats

KV Kortrijk wint ruim van 9 Moeskroen-spelers en springt naar derde plaats
Zondag 13 September 2020 - 22:40   I   door Redactie

KV Kortrijk heeft zondagavond een deugddoende zege geboekt tegen Moeskroen. De ploeg van Yves Vanderhaeghe won met 3-0 na goals van Ilombé Mboyo, Gilles Dewaele en Eric Ocansey. Moeskroen eindigde met negen na rood voor Jean Onana en Deni Hocko.

In de eerste helft was de rode kaart van Onana het belangrijkste wapenfeit. De Kameroener plantte zijn voet op die van Mboyo en kreeg na tussenkomst van de VAR terecht rood. Kortrijk groeide in de match, maar voor rust hield Koffi zijn ploeg recht.

Na de pauze moest Moeskroen dan toch plooien. In drie minuten tijd rolde KVK de Henegouwers op. Eerst legde Mboyo de bal keurig binnen en meteen daarna maakte Dewaele er 2-0 van.

Ook rood voor Hocko

In de slotfase zette Ocansey de kers op de taart door er nog 3-0 van te maken. Moeskroen eindigde de match met negen, want een gefrustreerde Hocko liep nog tegen een tweede gele kaart aan. Door deze zege springt Kortrijk in het klassement naar plaats drie. De Kerels tellen 10 op 15.

Poll: Denk jij dat KV Kortrijk dit seizoen play-off 1 gaat halen?TAGS  I  KV Kortrijk  I  Moeskroen  I  sport  I  voetbal