Maandag 4 Maart 2019 - 10:00   I   door Redactie

Vandenbempt heeft belangrijk nieuws over degradatie van Beveren en Moeskroen

Vandenbempt heeft belangrijk nieuws over degradatie van Beveren en Moeskroen

De schandalen die tijdens de voorbije weken en maanden aan het licht werden gebracht houden het Belgische voetbal in een wurggreep. Op sportief vlak is Sporting Lokeren sinds zondagavond zeker van degradatie, maar op Daknam geloven ze toch nog in het behoud.

"Vreemd genoeg hing gisteren in Lokeren niet bepaald een geweldige begrafenisstemming. Dat zou kunnen, omdat de mensen zich al langer verzoend hadden met het onvermijdelijke, maar ook omdat er blijkbaar toch een redelijk groot geloof is in een voor Lokeren goeie afloop in het fraudeschandaal", aldus Vandenbempt bij Sporza.

"Zo rekenen sommigen in Lokeren er bijvoorbeeld op dat Moeskroen ditmaal niet meer zal ontsnappen, omdat het gerecht er zich mee gemoeid heeft en dat dat gerecht toch zeer verregaande maatregelen genomen heeft. Daarbij moet ik wel opmerken dat het enigszins cynisch zou zijn dat uitgerekend Lokeren daarvan zou profiteren. Het is een club waar, denk ik, de voorbije decennia toch ook niet bepaald volgens de regels gewerkt is, zo zal nog blijken."

"Waasland-Beveren? Ik zou niet weten op wat dat is gebaseerd"

Dat ook Waasland-Beveren in vieze papieren zou zitten, is volgens Vandenbempt onjuist. "Mensen op Daknam menen ook te weten dat ook Waasland-Beveren de dans in operatie-Propere Handen niet zou ontspringen, maar ik zou echt niet weten waarop dat soort conclusies gebaseerd is. Dat lijkt me vrij voorbarig, want het bondsparket is nog niet klaar met zijn onderzoek en wacht nog op concrete informatie van het gerecht."

"Ik denk dat het veel belangrijker is dat Lokeren de komende weken met zichzef bezig is en dat Roger Lambrecht de club voor een schappelijke prijs overlaat aan jonge en ambitieuze mensen die het goed menen met de club en die een basis kunnen leggen waarop Lokeren weer van 0 kan herbeginnen. Of dat dan in 1A of 1B is, zullen we later zien", besluit de radiocommentator.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Lokeren  I  Waasland-Beveren  I  KV Mechelen  I  Moeskroen  I  sport  I  voetbal