Marc Van Ranst vreest het ergste: "Er zijn meerdere redenen waarom we ons zorgen maken" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst vreest het ergste: "Er zijn meerdere redenen waarom we ons zorgen maken"

Marc Van Ranst vreest het ergste: "Er zijn meerdere redenen waarom we ons zorgen maken"

De zenuwachtigheid neemt toe omdat het aantal besmettingen met het coronavirus verder blijft stijgen. “Ik denk dat we ons om verschillende redenen zorgen maken”, zegt Marc Van Ranst aan Het Laatste Nieuws.

“Eén: je wil deze epidemie echt niet terug laten starten, want dan krijg je ook opnieuw meer hospitalisaties en doden op de duur. Dat zie je in Frankrijk en Spanje op dit moment. Twee: we moeten oppassen hoe het buitenland naar ons kijkt", zo zegt Van Ranst.

"Duitsland wil liever geen meetings hebben in Brussel omdat we daar weer rood gekleurd geraken... En als andere landen weer reisbeperkingen gaan opleggen, dan doet dat ook geen wonderen voor onze economie. Die is zeer afhankelijk van onze reputatie in het buitenland.”

Wanneer zal de Nationale Veiligheidsraad weer samenkomen? “De eerste minister en de regering bepalen wanneer die samenkomt”, aldus Van ranst. “Ik ben zeker dat zij deze cijfers ook wel zullen volgen. En ze zullen dan wel doen wat ze nodig achten.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws