Dinsdag 15 September 2020 - 10:54   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Van Ranst haalt snoeihard uit: “Dit is een recept voor een ramp, verdorie!”

Marc Van Ranst haalt snoeihard uit: “Dit is een recept voor een ramp, verdorie!”

Marc Van Ranst heeft op Twitter zwaar uitgehaald naar de regering en hekelde het coronabeleid. “Het draagvlak voor de corona-maatregelen is welbewust weggeveegd”, klinkt het streng.

"Net op een moment in de epidemie dat moeilijke beslissingen zouden moeten genomen worden, zitten beleidsmakers muurvast in de ‘we-zijn-het-beu’-modus en hun ‘we-moeten-leren-leven-met-het-virus’-boodschap”, begint de viroloog. “Een lawine aan open brieven noemden de corona-maatregelen onnodig, overbodig, en ‘erger dan de kwaal’. In hun open brieven werden de experten afgemaakt."

“Een paar weken geleden werden de virologen uit het adviesorgaan gezet, en vervangen door mensen die de maatregelen wel zouden versoepelen. Op dat moment kunnen de virologen enkel waarschuwen dat dit een gevaarlijke strategie is”, aldus Van Ranst.

Tijd voor actie

“Het netto resultaat: het draagvlak voor de corona-maatregelen is welbewust weggeveegd. En dan doet de epidemie wat epidemieën meestal doen wanneer ze een kans krijgen: de epidemie explodeert en de curve gaat pijlsnel omhoog."

“Een epidemie die exponentieel groeit; + een versoepelings-mindset bij beleidsmakers, adviesorgaan en bevolking; + politici die afgeleid zijn door een regeringsvorming in slow motion; = een recept voor een ramp. Hoog tijd voor actie, verdorie!"

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  corona  I  maatregelen