AA Gent zet eerste stap richting groepsfase van Champions League Sport

AA Gent zet eerste stap richting groepsfase van Champions League

AA Gent heeft een eerste stap richting de groepsfase van de Champions League gezet. In de derde voorronde van het kampioenenbal haalden De Buffalo's het met 2-1 van Rapid Wien. Nickals Dorch en Roman Yaremchuk scoorden.

In de aanvangsfase ging het spel behoorlijk goed op en neer. Beide teams kregen kansen, maar op goals was het wachten tot na een dik halfuur spelen. Kums gooide de bal voor doel en aan de tweede paal kopte de infiltrerende Dorsch raak: 1-0 en Gent op rozen.

Chakvetadze valt uit

Na rust gaf Gent geen grote kansen weg en op het uur viel de beslissing. Chakvetadze lokte een strafschop uit en Yaremchuk zette die met het nodige geluk om. Dat Chakvetadze zich blesseerde bij het uitlokken van de penalty en niet verder kon, is uiteraard wel vervelend voor De Buffalo's.

De wedstrijd leek gespeeld, maar in blessuretijd werd het toch nog even link. De 2-1 van de ingevallen Demir zorgde voor twijfels bij Gent, maar de thuisploeg hield wel stand. In de vierde en laatste voorronde neemt Gent het op tegen Dinamo Kiev.