Woensdag 16 September 2020 - 17:30   I   Foto: 7News  I   door Redactie

Vader vermoordt zijn twee kinderen (13 en 15) en haalt vlak voor zelfmoord T-shirt met ‘Beste Papa’ uit de kast

Vader vermoordt zijn twee kinderen (13 en 15) en haalt vlak voor zelfmoord T-shirt met ‘Beste Papa’ uit de kast

John Edwards, een vader die zijn twee kinderen doodschoot, haalde vlak voor hij zichzelf van het leven beroofde nog een T-shirt boven met de tekst ‘World’s Greatest Daddy’. Deze hing hij aan de ladekast aan het voeteinde van zijn bed. Dat meldt 7News.

Het vreselijke incident deed zich voor in Sydney, Australië, in 2018, maar de nieuwe inzichten komen nu pas bovendrijven. Edwards’ ex-vrouw Olga had eerder al aangegeven dat ze enorm bang was dat ze naar huis zou komen en haar zoon Jack (15) en dochter Jennifer (13) dood zou aantreffen, aangezien Edwards zijn emoties nooit kon beheersen. De rechtbank aanhoorde hoe de kinderen zo bang waren voor hun vader dat de zoon met een cricketbat sliep.

Omdat Edwards in juli 2018 niet wist waar zijn gezinsleden zich bevonden, spoorde hij hen op. Hij volgde zijn dochter vanaf het treinstation naar de woning waar zij verbleven en bestormde het huis. De kinderen kropen onder een bureau, waar hun vader ze doodschoot. Daarna nam hij zijn eigen leven. Olga pleegde vijf maanden later zelfmoord.

Tijdens het gerechtelijk onderzoek schreef sergeant Tara Phillips blijkbaar in haar verklaring: "Ik geloof dat dit T-shirt strategisch aan de zijkant van de ladekast was geplaatst, zodat het te zien was bij het betreden van de slaapkamer." Het onderzoek is nog steeds aan de gang.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  John Edwards  I  Sydney  I  Australië