Standard zonder glans langs amateurclub Bala Town in Europa League-voorronde Sport

Standard zonder glans langs amateurclub Bala Town in Europa League-voorronde

Standard heeft zich geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League na een bescheiden 2-0-overwinning tegen amateurclub Bala Town. De Rouches speelden nochtans met hun sterkste elftal.

Na de eerste helft lag de wedstrijd wel al in een beslissende plooi. Standard klom na 19 minuten op voorsprong dankzij een strafschopdoelpunt van Felipe Avenatti. De Rouches ontsnapten niet veel later nadat Venables zijn strafschop zag gepareerd worden door Bodart.

Selim Amallah maakte er voor de pauze nog 2-0 van. Hij deed een schot van Gavory afwijken en zo verdween de bal in doel. In de tweede helft kwam de overwinning van Standard niet meer in gevaar. De Rouches verkwanselden de kansen om de score nog verder uit te diepen.