Steven Van Gucht blikt vooruit: “Dit wordt mogelijk de zwaarste periode van de coronacrisis”

Steven Van Gucht blikt vooruit: “Dit wordt mogelijk de zwaarste periode van de coronacrisis”
Vrijdag 18 September 2020 - 18:00   I   Foto: Photonews   I  

Gisteren maakte burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) bekend dat Aalst Carnaval niet doorgaat in februari volgend jaar. In plaats daarvan wordt het wellicht naar de zomer verschoven. Een beslissing die viroloog Steven Van Gucht alleen maar toejuicht.

"Ik was aangenaam verrast toen ik dat nieuws hoorde”, zegt Van Gucht aan TVOost. “Niet zozeer dat carnaval geschrapt wordt, maar dat men het wil uitstellen tot de zomer van 2021. Ik vind dat eigenlijk een heel wijze beslissing. Want had men het laten doorgaan in februari, vrees ik dat het een heel saaie versie van het carnaval zou geworden zijn."

“Ik denk dat de zomer van 2021 toch een heel andere situatie zal geven dan februari”, verklaart de viroloog van Sciensano. “Dat zal nog een moeilijke periode zijn. Dat kan misschien zelfs een van de moeilijkste tijdstippen zijn, want dat is het moment dat we ook de griep verwachten. Het coronavirus zou op dat moment ook nog wel lelijk parten kunnen spelen. De zomer kan al heel anders zijn. Als we een beetje geluk hebben, is er dan al een vaccin."

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona  I  Sciensano  I  Aalst  I  carnaval