Zaterdag 19 September 2020 - 10:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Theo Francken neemt geen blad voor de mond: “Ik word er misselijk van als ik dit lees”

Theo Francken neemt geen blad voor de mond: “Ik word er misselijk van als ik dit lees”

Theo Francken staat erom bekend dat hij geen blad voor de mond neemt, al zeker niet wanneer het zijn politieke tegenstanders betreft. Zo noemde hij de berichten die Vlaams Belang-kopstuk Dries Van Langenhove soms de wereld instuurt ‘om van te kotsen’.

"Hij gaat altijd ongelooflijk veralgemenen, alle mensen over dezelfde kam scheren. Dat is echt vermoeiend”, verduidelijkt Francken in Gazet van Anwerpen. “'Kotsen' is misschien een zwaar woord. Laten we zeggen dat ik soms misselijk word van dingen die ik lees. Zoals die tweet over fietsdieven: 'Het beste dat ze kunnen doen om het gebruik van de fiets aan te moedigen is het stoppen met het importeren van fietsdieven.'"

“En dan zijn totale gebrek aan dossierkennis”, vervolgt de voormalige N-VA-staatssecretaris. “Over de jonge relschoppers in Blankenberge zei hij dat ze zijn binnengelaten door Francken. Dat slaat nergens op, dat zijn mensen die hier geboren zijn, Belgen van wie de ouders drie of vier generaties geleden naar hier zijn gekomen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Theo Francken  I  N-VA  I  Vlaams Belang  I  Dries Van Langenhove