Coronavirus nog gevaarlijker dan gedacht, dokters voorspellen ramp: “Dit is een heel groot probleem” Royalty
Royalty

Coronavirus nog gevaarlijker dan gedacht, dokters voorspellen ramp: “Dit is een heel groot probleem”

Coronavirus nog gevaarlijker dan gedacht, dokters voorspellen ramp: “Dit is een heel groot probleem”

Steeds meer mensen die maanden geleden ziek zijn geweest door het coronavirus, hebben last van neurologische problemen omdat het virus in hun hersenen is binnengedrongen. Dokters vrezen dat er meer en meer ex-patiënten neurologische problemen zullen ontwikkelen.

In het UZ Gent doen neurologen er onderzoek naar en zien dat de evolutie zorgwekkend is. “Covid-19 werd aanvankelijk vooral gezien als een longaandoening, die patiënten soms heel kritisch ziek kon maken en heel veel patiënten ook het leven heeft gekost, maar er lijkt dus nog een veel groter probleem op komst”, zegt professor Paul Boon, diensthoofd Neurologie, aan ‘VTM Nieuws’. “Ik zou het een pandemie met een lange staart durven noemen waarbij heel veel hersenaandoeningen nog zullen blijken."

Het is niet duidelijk waarom deze neurologische problemen pas na enkele maanden lijken op te duiken, of hoe ze ontstaan. “De eerste piste was dat er een rechtstreekse beïnvloeding was – een invasie zo u wil – van het virus in de hersenen, eventueel via het neusslijmvlies", aldus Boon. Dit is intussen minder waarschijnlijk geworden. “Wij denken dat de belangrijkste reden waarom er hersenschade optreedt, ten gevolge is van acute en mogelijk chronische ontstekingsreacties in de hersenen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws