Zondag 20 September 2020 - 16:45   I   door Redactie

Olivier Deschacht breekt volledig na pijnlijke nederlaag tegen Club Brugge

Olivier Deschacht breekt volledig na pijnlijke nederlaag tegen Club Brugge

Zulte Waregem ging zondag pijnlijk onderuit tegen Club Brugge. In het eigen Regenboogstadion kreeg Essevee zes doelpunten om de oren. Ervaren rot Olivier Deschacht deelde mee in de malaise.

“Dit is pijnlijk. Absoluut”, stak een zichtbaar aangeslagen Deschacht voor de camera van Eleven Sports van wal. “We moeten onze punten niet pakken tegen Club Brugge, maar we hadden wel op iets gehoopt. We begonnen sterk en hadden via die kans van Bruno altijd op voorsprong moeten komen. Maar we zitten nu eenmaal in een periode waarin we moeilijk scoren. Het is eigenlijk ongelofelijk.”

“Daarna kwam er een ongelukkig moment voor mij bij die corner. Ik dacht dat Seck de bal ging wegkoppen. Maar hij bukte zich, ik schrok en maakte een own goal”, analyseerde de verdediger. “Dat worden enkele slapeloze nachten voor mij. Dit was geen leuke match voor mij, want ook bij het vijfde doelpunt kom ik ongelukkig tussen.”

"Als je ziet hoe makkelijk we goals slikken..."

“Of ik de ploeg niet kan aanvuren in zo’n moeilijke match? Momenteel is dat moeilijk. Ik was zelf niet goed, dus kan ik geen kritiek geven op iemand anders”, aldus Deschacht. Waarna hij toch de vinger op de wonde legde en forse taal sprak: “Ik heb heel veel werkpunten gezien. Het ligt niet alleen aan de defensie of het middenveld.”

“Als je ziet hoe makkelijk we goals hebben geslikt, dan is elke linie daarvoor verantwoordelijk. We moeten nu in de spiegel kijken, hard werken en ons gaan focussen op de wedstrijd van volgende week”, besloot Deschacht.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal