Amallah en Oulare schieten sterk Standard naar tweede plaats Sport

Amallah en Oulare schieten sterk Standard naar tweede plaats

Standard staat na zes speeldagen op de tweede plaats in de Jupiler Pro League. Zondag won de Luikse topclub meer dan verdiend met 2-1 van KV Kortrijk. Selim Amallah en Obbi Oulare zorgden voor de goals.

Standard dicteerde de wet in de eerste helft, maar de match ontplofte pas rond het halfuur. Eerst zette Amallah een strafschop om en niet veel later zorgde Oulare op aangeven van Raskin voor de 2-0. Kortrijk reageerde wel meteen via Mboyo. Hij nam Bodart te grazen met een staalhard en grondscherend schot: 2-1 aan de rust.

In een onderhoudende tweede helft was Standard heer en meester. De Rouches creëerden meer dan voldoende kansen om de wedstrijd dood te maken, maar lieten na om te scoren. Kortrijk van zijn kant bracht te weinig om aanspraak te maken op een punt.

Kortrijk krijgt géén strafschop

In de slotfase ging Jonckheere tegen de grond in de grote rechthoek, maar scheidsrechter Boterberg zag er geen penalty in. Boterberg bleef ook na het bekijken van de beelden op het VAR-scherm bij zijn beslissing. En zo bleef het 2-1. Standard staat met 13 op 18 op de tweede plaats in 1A.