Zondag 20 September 2020 - 22:00   I   Foto: Facebook  I   door Redactie

Zware klap voor Margriet Hermans: "Heel veel verdriet"

Zware klap voor Margriet Hermans:

Margriet Hermans heeft geen afscheid kunnen nemen van haar oudste broer. Hij overleed op 12 juni, in de coronatijden. Hij overleed niet aan corona.

"Jan had al een aantal overbruggingen gekregen en een stent om de bloedtoevoer naar zijn hersenen te verzekeren. Maar de laatste maanden kloeg hij veel over zijn geheugen. Dat was helemaal weg, voelde hij. Hij dacht aan dementie, maar de neuroloog liet weten dat er met zijn hersenen niets mis was", vertelt Margriet in De Rotonde op Radio 2.

"Het moest aan de bloedtoevoer naar de hersenen liggen. Dat is geconcludeerd in februari. Een gewone scan was niet voldoende, er moest een MRI gemaakt worden. En toen brak die corona uit en werden al die onderzoeken zomaar met enkele maanden uitgesteld, tot ergens in augustus. Te laat dus." 

Zonder pijn

"Ik heb heel veel verdriet gehad, maar ik troost mij met de gedachte dat hij op een heel mooie manier is gestorven, zonder pijn. Hij zat in zijn stoeltje in de keuken de krant te lezen. Ik herinner mij nog perfect de datum. Het was op de verjaardag van mijn jongere broer, 12 juni, en hij stuurde nog een whatsapp berichtje 'Rik, proficiat met je verjaardag'."

"Geen halfuurtje later belt mijn schoonzus naar een andere broer, Jef, 'ik denk dat Jan dood is'. Ik zei, dat kan toch niet. Ik ben toen met nog een andere broer zo snel mogelijk naar daar gereden, de MUG gebeld - die er sneller was dan wij trouwens - maar toen ik hem zag liggen, wist ik het meteen. Te laat. Ze hebben echt werkelijk het licht uitgedaan." 

TAGS  I  Margriet Hermans  I  shownieuws