Boze Steven Van Gucht haalt uit: "U moet daarmee stoppen!" Royalty
Royalty

Boze Steven Van Gucht haalt uit: "U moet daarmee stoppen!"

Boze Steven Van Gucht haalt uit: "U moet daarmee stoppen!"

Viroloog Steven Van Gucht heeft zich maandag tijdens federale coronacommissie erg boos gemaakt op parlementslid Laurence Hennuy (Ecolo). Die zou gezegd hebben dat Van Gucht het coronavirus "slechts een griep" had genoemd.

"Dat heb ik nooit gezegd", citeert HLN Van Gucht. "Griep is iets ernstigs, dat jaarlijks duizenden mensen doodt. U moet daarmee stoppen, ik heb dat nooit gezegd."

Van Gucht had het er over de internationale samenwerking over de aanpak van het coronavirus. Zo kwam ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan bod. "Er valt natuurlijk te discussiëren over de standpunten die het WHO inneemt, maar we krijgen wel een concreet standpunt", aldus Van Gucht.

"Dat heb ik geapprecieerd aan het WHO. Ook rond testen hebben ze dat gedaan, en rond waarschuwingen voor bepaalde regio's. Die communicatie is er niet gekomen van het ECDC, en dat betreur ik, zeker in tijden van crisis."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws