Geert Meyfroidt richt zich tot de bevolking: "Dit wordt exponentieel, er moet iets gebeuren" Royalty
Royalty

Geert Meyfroidt richt zich tot de bevolking: "Dit wordt exponentieel, er moet iets gebeuren"

Geert Meyfroidt richt zich tot de bevolking: "Dit wordt exponentieel, er moet iets gebeuren"

Er worden nu gemiddeld 50 patiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19. Intensivist Geert Meyfroidt vreest dat een trage stijging een vals gevoel van veiligheid geeft.

"Het geheugen van de mensen is blijkbaar kort. Want dit is natuurlijk iets dat op een bepaald moment exponentieel wordt", zegt Meyfroidt aan Radio 1. “Nu hebben we nog de kans er iets aan te doen, en te vermijden dat het echt de verkeerde kant uitgaat. Maar er gaat wel iets moeten gebeuren. We moeten geen paniek zaaien, maar ik denk wel dat er bezorgdheid moet zijn, want het kan ineens heel snel gaan.”

"We moeten mensen duidelijk maken waar we aan werken, welk doel we hebben. In maart was iedereen mee, het was echt een collectief doel. Nu is er veel discussie en polemiek, daar moeten we uit, we moeten nadenken hoe we hier weer een positief project van kunnen maken waar we de hele bevolking in mee krijgen", benadrukt Meyfroidt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws