Dinsdag 22 September 2020 - 10:00   I   door Redactie

Zulte Waregem heeft beslissing genomen over ontslag van Francky Dury

Zulte Waregem heeft beslissing genomen over ontslag van Francky Dury

Het rommelt bij Zulte Waregem. De fusieploeg verloor zondag met 0-6 van Club Brugge en die nederlaag bleef hangen. Her en der wordt gesuggereerd dat het tijd is om Francky Dury aan de kant te schuiven, maar komt het ook tot een ontslag?

Voorlopig niet, als we het bestuur van Zulte Waregem mogen geloven. CEO Eddy Cordier neemt het op voor Dury en zijn staf. "Zes op achttien is zeker niet goed, maar een ontslag heeft nooit op de tafel gelegen", zegt Cordier in Het Nieuwsblad.

"Tijdens ons gesprek gaf de trainersstaf zeker geen uitgebluste indruk. Integendeel zelfs, ze waren heel gedreven in hun analyse. Zij hebben ook gezien dat de spelers tien kilometer minder hebben gelopen. Ik heb het vertrouwen in de staf dat ze de huidige problemen kunnen aanpakken."

Vertrouwen

Volgens Het Nieuwsblad is er binnen het bestuur van Zulte Waregem wel gemor over het zware 'wurgcontract' van Dury. Cordier wil niet in detail treden: “Over het contract van Francky Dury ga ik geen uitspraken doen. Hij heeft een contract met ons, dat klopt. Maar het klopt niet dat een deel van het bestuur het vertrouwen in de coach heeft opgegeven. Dat is tijdens ons gesprek nog eens duidelijk bevestigd."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal