Nationale Veiligheidsraad beslist: Bubbel verdwijnt, je mag zelf kiezen hoeveel contacten je hebt Politiek
Politiek

Nationale Veiligheidsraad beslist: Bubbel verdwijnt, je mag zelf kiezen hoeveel contacten je hebt

Nationale Veiligheidsraad beslist: Bubbel verdwijnt, je mag zelf kiezen hoeveel contacten je hebt

De bubbel van vijf verdwijnt vandaag. Dat zal de Nationale Veiligheidsraad aankondigen. Het aantal nauwe contacten dat je mag hebben, kies je voortaan zelf.

Voortaan spreken we over 'nauwe contacten'. Dat zijn mensen die je langer dan vijftien minuten op korte afstand in een gesloten ruimte ziet.

Expertengroep Celeval wilde met een kleurencode werken om te bepalen hoeveel nauwe contacten je mag hebben. Uiteindelijk zag de politiek dat niet zitten. Opnieuw kleurencodes zou de zaken nog ingewikkelder maken. Men rekent op het gezond verstand van de burger.

Voorts zal er geen maximumcapaciteit meer zijn voor indoor of outdoor evenementen. Er zal gewerkt worden met vaste aantallen per vierkante meter. De quarantaine wordt mogelijk ook ingeperkt. Wie nu in contact komt met een besmette persoon moet twee weken in isolatie. Mogelijk wordt dat verkort naar tien of zelfs zeven dagen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws