-->

Geert Molenberghs: "Een nieuwe lockdown is nu niet ver weg meer"

Geert Molenberghs:
Donderdag 24 September 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Volgens biostatisticus Geert Molenberghs belanden we mogelijk weer in een nieuwe lockdown. Dit omdat de Nationale Veiligheidsraad enkel versoepelingen heeft aangekondigd terwijl de cijfers weer blijven stijgen.

"Met dit virus heb je geen grote fractie van de bevolking nodig die er de kantjes vanaf loopt om het vuur weer aan te wakkeren. Uiteindelijk wordt de virusdruk zo hoog - omdat het virus zich dan bedient van grote groepen asymptomatische mensen - dat het ook de ouderen bereikt", legt Molenberghs uit in Het Laatste Nieuws.

"Je ziet dat nu al in Frankrijk en Spanje. Daar verdubbelt het aantal doden om de week tot 10 dagen. Als we hier met onze vingers draaien tot ook die indicator stijgt, registreert onze barometer niet meer het weer van gisteren maar dat van eergisteren.”

Van het alternatief word je niet vrolijk. "Dan rest er ons nog één weg. Dat woord begint met een L. Ik heb dat in juli al eens uitgesproken. Lockdown 2.0. Niemand hoort dat graag, natuurlijk. Maar wie kijkt naar de cijfers en de analyse maakt, en trouw blijft aan de wetenschap, komt tot die conclusie. Ik zie dat Madrid deels in lockdown is. Ik zie dat Israël in lockdown is. Ik zie dat Frankrijk het overweegt. Zo ver weg is dat allemaal niet", klinkt het.

TAGS  I  Geert Molenberghs  I  coronavirus