Bayern München verslaat Sevilla en zet ook Europese Supercup in prijzenkast Sport
Sport

Bayern München verslaat Sevilla en zet ook Europese Supercup in prijzenkast

Bayern München verslaat Sevilla en zet ook Europese Supercup in prijzenkast

Bayern München heeft donderdagavond de Europese Supercup gewonnen. De Champions League-winnaar toonde zich na verlengingen sterker dan Europa League-winnaar Sevilla. Javi Martinez maakte de winning goal voor Bayern.

In een entertainende eerste helft botste Bayern München op een sterk en gretig Sevilla. Op het kwartier beging Alaba een opzichtige fout in de eigen zestien en maakte Ocampos er vanaf de strafschopstip 0-1 van.

Bayern zorgde rond het halfuur voor de gelijkmaker. Na een heerlijke pass van Müller en een geniale aflegger van Lewandowski maakte Goretzka er 1-1 van. Meteen ook de stand aan de rust.

Javi Martinez kroont zich tot held

Na rust leek Bayern het laken al snel naar zich toe te trekken, maar tot twee keer toe werd een goal van de Duitsers afgekeurd. Het kon beide kanten op, maar binnen de eerste 90 minuten viel er geen beslissing.

In de verlengingen kroonde de ingevallen Javi Martinez zich tot matchwinnaar. De Bask - hij keert eerstdaags wellicht terug naar Athletic Bilbao - liet Bounou kansloos toen hij een rebound tegen de netten kopte.

Sevilla was allesbehalve een katje om zonder handschoenen aan te pakken, maar Bayern München mag wel een nieuwe trofee in zijn prijzenkast zetten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws