Planckaert: "Zo kan je het blok van Deceuninck-Quick.Step ontwrichten. Da's niet zo moeilijk" Sport
Sport

Planckaert: "Zo kan je het blok van Deceuninck-Quick.Step ontwrichten. Da's niet zo moeilijk"

Planckaert: "Zo kan je het blok van Deceuninck-Quick.Step ontwrichten. Da's niet zo moeilijk"

Het blok van Deceuninck-Quick.Step lijkt ijzersterk. De ploeg van Patrick Lefevere won zowel de Omloop Het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne. Toch denkt Eddy Planckaert niet dat het zo moeilijk is om dat blok te ontwrichten.

"Durf linkeballen, verdorie! Het huidige wielertijdperk laat dat nog moeilijk toe, ik weet het. Je wordt verondersteld om altijd mee op kop te rijden en geen enkele beurt over te slaan. Doe je dat wel, dan wijzen ze je in het peloton met de vinger en spuwt het volk je uit. Tegenwoordig mag je dit niet meer en dat niet meer en... Ja maar, zeg. We zitten niet op school, hé. Haa, vent. Dat beetje ‘spelen’ met elkaar maakt de koers zo veel schoner", zegt Planckaert in Het Laatste Nieuws.

Zo stelde de overijverige Oliver Naessen in de vlucht met vijf tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne Planckaert teleur. "'Oli' knapte te veel werk op onderweg, reed zichzelf steendood. Dan weet je wat er volgt als Jungels, de Oosterbosch van zijn tijd, van kop af gaat en tien meter krijgt. Gedaan ermee. Het was niet zo slim. Naesen moet als kopman van zijn ploeg potverdekke nadenken! Durven specu­leren, rijden op 70%. En méé zijn als Jungels ­vertrekt."

"Maar hey, gouden tip: je kan de kop ook een tandje kleiner trekken, twee kilo­meter per uur vertragen, krachten sparen én ­tegelijk je concurrenten zand in de ogen strooien. ‘Oei, die is niet zo goed’, denken ze dan. (lacht) Succes verzekerd."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws