Marc Van Ranst gaat zwijgen Royalty
Royalty

Marc Van Ranst gaat zwijgen

Marc Van Ranst gaat zwijgen

Tal van corona-experts gaan dit weekend in zwijgstaking. Ze vinden dat bevoegde politici te vaak zwijgen om het coronabeleid te verdedigen en uit te leggen. Al zeker tot maandagmiddag zullen ze niet meer met de pers communiceren.

Het gaat onder meer om Marc Van Ranst (KU Leuven), infectioloog Erika Vlieghe (UAntwerpen), biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt & KU Leuven), epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) en biostatisticus Niel Hens (UHasselt & UAntwerpen).

“Het is nu aan de politiek om duidelijke signalen te geven. Naar ons toe, maar vooral naar de bevolking. Zij moeten nu in de televisiestudio’s verantwoording afleggen. Niet wij", klinkt het bij VRT NWS.

De experten lieten eerder al hun ongenoegen blijken over het feit dat de Nationale Veiligheidsraad versoepelingen aankondigde, terwijl de coronacijfers de verkeerde richting uitgaan. Maandag zou de zwijgstaking opnieuw doorbroken worden en willen de experts weer uitleg geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws