Zaterdag 26 September 2020 - 10:35   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Sophie Wilmès: "Er komen wel degelijk strengere maatregelen"

Sophie Wilmès:

Sophie Wilmès heeft in de Ochtend op Radio 1 aangekondigd dat er in bepaalde delen van ons land verstrengde maatregelen komen. Ook de premier beseft dat de coronacijfers niet de juiste richting uitgaan. "De stijging is er en die gaat vlugger en vlugger. Er is duidelijk een acceleratie en die is zorgwekkend.”

De maatregelen worden daarom opnieuw verstrengd, zeker in sommige delen van ons land zoals Brussel. “Dat zal inderdaad nodig zijn”, zegt Wilmès. “Straks zitten we nog samen met de minister-president van Brussel. De maatregelen worden voorbereid, daar zijn we mee bezig.”

Wilmès staat nog steeds achter de Nationale Veiligheidsraad van woensdag, die veel kritiek oogstte. “We hebben eerst en vooral een aantal onnuttige regels weggenomen, om de harmonie te bewaren. We wilden liever eenvoudigere, soepelere regels, die wél gevolgd worden door de bevolking. Het is een foute redenering om te denken dat we woensdag versoepelen en donderdag alweer verstrengen, maar we zullen wel de situatie monitoren en maatregelen nemen indien nodig. We blijven een van de strengste landen van Europa.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Sophie Wilmès  I  coronavirus