Zondag 27 September 2020 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

"Wouter Beke had ontslag moeten nemen"

Volgens Vlaams fractieleider van Groen, Björn Rzoska, zou minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) beter ontslag genomen hebben. Dat zegt hij in een gesprek met De Zondag.

Rzoska is voorzitter van de coronacommissie in het Vlaams parlement. Hij heeft geen goed woord over voor Beke. Hij werkt als minister van Welzijn nu aan een sociaal akkoord, met betere loon- en arbeidsvoorwaarden voor de zorgverleners.

“Dat zal stevig móeten zijn. Dit is wat mij betreft zijn laatste kans. Want die mensen zijn op, hè. Onze zorgverleners, onze mantelzorgers: die mensen hebben álles gegeven”, aldus Rzoska. “Ik zie in de commissie zelfs collega’s van CD&V opstandig worden. Zij moeten een beleid verdedigen dat niet te verdedigen valt.”

"Beke moet vooral zélf in de spiegel kijken. Was ik in zijn plaats, dan had ik ontslag genomen. Hij is politiek verantwoordelijk voor wat fout loopt. Ik heb bovendien geen leiderschap gezien van hem.”

Vivaldi

Rzoska noemt de Vivaldi-regering die op komst is, een unieke kans. “Dit kan niet meer stoppen. Nu kan niemand nog van tafel. Nu moeten we door. De Vivaldi-trein is vertrokken, volgens mij. En dat is ook nodig. Er moet beleid gevoerd worden om de coronacrisis de baas te kunnen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Björn Rzoska  I  Wouter Beke