-->

Dit zullen Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire niet graag horen over ‘Eveline’

Dit zullen Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire niet graag horen over ‘Eveline’
Dinsdag 29 September 2020 - 09:30   I   Foto: Instagram   I  

Enkele weken geleden stond showbizzland in rep en roer toen er naaktbeelden in het openbaar verschenen van Stan Van Samang, Peter Van de Veire en Sean Dhondt. Zij zeggen in de val te zijn gelokt door een zekere Eveline. De kans dat we ooit zullen weten wie deze Eveline is, is echter bijzonder klein. Profielen op sociale media zijn voor een spotprijs online te koop.

"Je kan zulke valse profielen perfect kopen," vertelt professor cybercriminaliteit Catherine Van de Heyning van de universiteit van Antwerpen op Radio 1. “Op het dark web vind je massa's aan pakketjes met beelden en software om mensen mee in de val te lokken. "De meesten bedragen 15 dollar."

Voor dat bedrag krijg je dus een volledig nepprofiel op sociale media. Inclusief beeldmateriaal. Het wordt ook steeds makkelijker om zulke nepprofielen te maken.Maar net omdat het zo makkelijk is om profielen aan te maken en het zo moeilijk is om alle data te onderzoeken, zullen we waarschijnlijk nooit weten wie Eveline is.

"Als mensen worden afgesperst en er geld wordt overgeschreven, kunnen we de weg van het geld volgen om de dader te identificeren. Maar als de dader gesofisticeerd te werk gaat, wordt dat wel heel moeilijk," besluit Van de Heyning.

TAGS  I  Stan Van Samang  I  Peter Van de Veire  I  Sean Dhondt  I  shownieuws  I  Eveline