Woensdag 30 September 2020 - 12:30   I   Foto: VTM  I   door Redactie

VTM-weerman David Dehenauw: “Vanaf dan is het volop herfstweer met vooral erg lage temperaturen”

VTM-weerman David Dehenauw: “Vanaf dan is het volop herfstweer met vooral erg lage temperaturen”

De kans is groot dat we vandaag voor de laatste maal kunnen profiteren van een redelijk mooie en droge dag. “Daarna komt de herfst weer in beeld, met periodes van regen en meer wind en vooral lagere temperaturen”, zegt VTM-weerman David Dehenauw.

Vandaag hangt er aanvankelijk mogelijk wat mist in de Ardennen. Elders is het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral in het westen van het land enkele opklaringen. In het zuiden en oosten van het land kunnen er enkele lokale buien vallen. Geleidelijk wordt het overal meestal zwaarbewolkt en valt er lokaal wat gedrup. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Ardennen en 19 graden in het centrum.

Woensdagavond blijft het overwegend zwaarbewolkt met enkele verspreide buien. In het oosten zijn er opklaringen. Tijdens de nacht naar donderdag trekt een vrij actieve regenzone vanaf de kust over ons land. De regen bereikt het oosten pas donderdagochtend. De minima liggen tussen 9 en 15 graden bij een matige zuidenwind.

Regen, regen, regen

Donderdag is het eerst zwaarbewolkt met soms regen. Later wordt het wisselvallig met soms wat zon maar soms ook enkele buien, eventueel vergezeld met een donderslag. De maxima schommelen tussen 12 en 16 graden. Vrijdagochtend kunnen lage wolkenvelden in de Ardennen voor een slechte zichtbaarheid zorgen. In de loop van de dag wordt het bewolkt met stevige buien of regenachtig weer. De maxima liggen rond 12 graden bij een matige zuidoostenwind.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag kan er vrij veel regen vallen. Zaterdag wordt het licht wisselvallig met kans op een bui. Het is wisselend tot zwaarbewolkt. De maxima schommelen tussen 9 en 13 graden bij een matige zuidenwind.Zondag is het winderig met opnieuw buien of perioden van regen. De maxima blijven schommelen tussen 9 en 13 graden. Maandag zou er een lagedrukgebied over het Kanaal via ons land naar Duitsland trekken. Hierdoor wordt het opnieuw regenachtig. We halen dan 8 tot 15 graden.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  David Dehenauw  I  weer  I  klimaat  I  regen