Marc Van Ranst verbaast vriend en vijand met duidelijke boodschap: “Ik doe het niet” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst verbaast vriend en vijand met duidelijke boodschap: “Ik doe het niet”

Marc Van Ranst verbaast vriend en vijand met duidelijke boodschap: “Ik doe het niet”

Er is de voorbije dagen al heel wat gezegd en geschreven over het aanstellen van een coronacommissaris: één persoon die het overzicht bewaart over de coronacrisis. De vraag is wie het best geschikt is om zich van deze taak te kwijten.

Eén ding is zeker: bij Marc Van Ranst moeten ze alvast niet komen aankloppen. "Tijdens de eerste maanden van een pandemie kan een brugfiguur ervoor zorgen dat je de bevolking meekrijgt, en tot het eind van de lockdown was dat ook het geval”, zegt Van Ranst in Het Laatste Nieuws. “Maar daarna ging de politiek zich moeien en raakte de eenheid van communicatie zoek.”

“Sowieso raak je opgebrand als je maandenlang in het nieuws komt. Niet zozeer door moeheid als door groepen zoals Viruswaanzin of ondernemers die tegen je procederen. Met de huidige verzieking van het debat zou ik eerder passen voor zo’n functie”, laat de viroloog weten. “Er zijn veel anderen die in aanmerking kunnen komen. Erika Vlieghe heeft ervaring als ebolacommissaris: zij zou dat heel goed doen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws