Coronatests kunnen hersenen beschadigen Buitenland
Buitenland

Coronatests kunnen hersenen beschadigen

Coronatests kunnen hersenen beschadigen

Een coronatest kan grote gevolgen hebben. Zo zijn de hersenen van een vrouw beginnen te lekken omdat het wattenstaafje te diep in de neus ging.

Volgens een rapport van JAMA was de vrouw naar de dokter gegaan met klachten van een metaalachtige smaak in de mond, een loopneus en hoofdpijn. Bovendien had ze ook last van een stijve nek en was ze overgevoelig voor licht. Ze had een Covid-19-test moeten ondergaan omdat ze geopereerd werd aan een hernia.

Niet lang na de operatie begonnen de klachten. Zo ontdekten dokters dat er een propje in haar neusholte zat. Het kwam erop neer dat haar hersenen lekten. Uit vroegere scans bleek dat de hersenen van de vrouw een kleine afwijking vertoonden. Het gaat om een soort uitsteeksel dat naar de neusholte reikte. De test met het wattenstaafje heeft dat uitsteeksel geraakt, waardoor de hersenen begonnen te lekken.

Mensen met aandoendingen aan de sinussen mogen geen coronatest met een wattenstaafje ondergaan, zo waarschuwen specialisten. Het is volgens hen veiliger om niet via de neus te laten testen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws