-->

Experten willen verstrengde maatregelen, premier De Croo reageert: "Dit ga ik doen"

Experten willen verstrengde maatregelen, premier De Croo reageert:
Zaterdag 3 Oktober 2020 - 21:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het gaat de verkeerde kant op met de coronacijfers. Het aantal besmettingen blijft toenemen en de virologen vragen extra maatregelen.

"Het eerste wat ik ga doen, is samenzitten met minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke”, zegt premier Alexander De Croo. "Er zijn in het verleden te vaak dingen aangekondigd die niet duidelijk waren.”

“We zien dat de infectiegraad stijgt, het virus is dus echt aan het rondgaan”, vervolgt De Croo. “Gelukkig zien we een stabilisatie in onze ziekenhuizen, maar de aanpak van de pandemie is prioriteit nummer één. Een te snelle stijging moet vermeden worden.”

De coronabarometer is er nog steeds niet. "Als we die lanceren, moet die perfect zijn. Er zijn te vaak dingen in het verleden aangekondigd die niet duidelijk waren, waardoor de mensen nog meer verward raakten. Dat wil ik vermijden."

Aan regels houden

Experten roepen op om de maatregelen te verstrengen. "Ik ga niet op de feiten vooruitlopen”, klinkt het. “Wat we nu al kunnen doen, is ons houden aan de algemene regels. We weten allemaal wat die zijn, maar we passen ze niet altijd toe.”

TAGS  I  Alexander De Croo