Kondigt Kristof Calvo afscheid aan? Politiek
Politiek

Kondigt Kristof Calvo afscheid aan?

Kondigt Kristof Calvo afscheid aan?

Kristof Calvo sluit niet uit dat hij stopt met politiek. Het kopstuk van Groen greep naast een ministerpost en dat kwam hard aan.

Calvo was zichtbaar geëmotioneerd in De Zevende Dag. "Er is een mooie en sterke keuze gemaakt”, klonk het. “En het staat niet in de grondwet dat ik minister moet worden hé.”

“Het is de manier waarop het gebeurd is, die mij enorm veel pijn heeft gedaan. Je kan niet iedereen minister maken, ik heb superveel respect voor Petra en Tinne. Maar je kan wel iedereen met respect behandelen en dat is helaas niet gebeurd.”

Het was Groen-politica Elke van den Brandt die Calvo het nieuws meedeelde en dus niet voorzitster Meyrem Almaci. “Dat doet wel pijn ja. Het is me eigenlijk door iemand anders verteld, en dat net voor ons ledencongres, ergens op straat in een parkje in Gent. Ik hou van parkjes, ik hou van spelende kinderen… Maar ik denk dat iedereen wel beseft dat je zo’n beslissing niet in een parkje, omringd door spelende kinderen, wil horen.”

Einde van politieke carrière?

Calvo sluit niet uit dat hij stopt met politiek. "Op dit moment weet ik het echt niet. Daarom heb ik ook heel lang getwijfeld om iets te zeggen, ik heb hier de afgelopen tijd niet heel veel over willen praten. Maar er zijn wel heel veel vragen over, het is een thema, nee niet het belangrijkste thema. Er zit veel in het regeerakkoord om het over te hebben.”

“Maar ik kan maar op één manier aan politiek doen en dat is aan 150 procent. Zonder rancune, in vertrouwen. Dat kan je doen als minister, dat kan je evengoed doen als volksvertegenwoordiger. Maar ik moet de komende tijd wel gaan nadenken of het nog lukt om op die manier nog verder aan politiek te doen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws