-->

Erika Vlieghe beseft het maar al te goed: “Dit zagen we tot dusver over het hoofd”

Erika Vlieghe beseft het maar al te goed: “Dit zagen we tot dusver over het hoofd”
Dinsdag 6 Oktober 2020 - 08:30   I   Foto: VRT   I  

Gisteren raakte bekend dat de besmettingen in Molenbeek, Brussel stad, Anderlecht en Schaarbeek samen goed zijn voor maar liefst 10% van alle nieuwe gevallen in België. Op basis van onder meer de postcodes kunnen we zien welke gemeenschappen het hardst getroffen zijn.

"Het zijn vaak armere wijken waar veel mensen op elkaar wonen, waar heel veel nauw contact is, waar informatieboodschappen amper doordringen en waar mensen vaak ook heel wat andere dingen aan hun hoofd hebben dan afstand en maskers”, zegt virologe Erika Vlieghe in het ‘VTM Nieuws’.

“Ze wonen er ook vaak met veel generaties in één huis en dan zie je vaak dat hele families besmet zijn. Er kan wel gezegd worden dat je in quarantaine moet, maar als niemand je precies uitlegt wat dat inhoudt ontstaan er problemen.”

Quarantaine

Het is dus zeer belangrijk dat er beter en in meer talen gecommuniceerd moet worden. “Dat is zeker een heel belangrijk element dat over het hoofd gezien werd”, aldus Vlieghe. “Als je geen goede uitleg geeft en mensen ook niet begeleidt om een quarantaine goed te vervolmaken, dan gaat niemand ook het verband tussen alle verschillende zaken snappen."

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  corona  I  Molenbeek  I  Anderlecht  I  Brussel