Steven Van Gucht windt er geen doekjes om: “Dit is voor mij nog het meest verontrustende”

Steven Van Gucht windt er geen doekjes om: “Dit is voor mij nog het meest verontrustende”
Dinsdag 6 Oktober 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews   I  

Steven Van Gucht doet nogmaals een oproep aan de studenten van de universiteiten en de hogescholen om in de weekends afstand te houden van hun ouders en schoonouders. Hij doet dit omdat nu ook de besmettingscijfers bij ouderen beginnen te stijgen.

"Als je kijkt naar de leeftijdscategorie, dan zie je een heel scherpe piek bij de 20-jarigen”, laat Van Gucht weten in ‘Het Journaal.’ “Vermoedelijk wordt dat ook wel wat gekatalyseerd door de start van het academiejaar. We zien ook veel besmettingen bij de 30’ers, de 40’ers, daar blijft het meer een plateau. Vanaf dan gaat het naar beneden. Dus die barrière tussen die leeftijden is er nog altijd wel.”

“Bij oudere mensen relatief minder besmettingen, maar het begint ook te stijgen”, vervolgt de viroloog van Sciensano. “En dat is natuurlijk wat het meest verontrustende is. Dat is wat we eigenlijk willen vermijden."

Afstand houden

"We moeten toch proberen die barrière tussen de jongeren en hun ouders en grootouders overeind te houden. Daarom ook mijn oproep naar de universiteitsstudenten om, als zij in het weekend naar huis gaan, afstand te houden van hun ouders en zeker van hun grootouders. Dat vermijdt toch wat de problemen."

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona  I  universiteit  I  Sciensano